13 mar 2011

SINOPSI I "SCENARIO" PER LA CREACIÓ

Un ”scenario” tradicional de Commedia dell’Arte representa amb al·legoria el conflicte entre l’amor al poder vers el poder de l’amor. I per tant es tracta d'una sàtira sobre els grans pilars que poden moure el món, els éssesr humans: l'amor i l'economia.
Un ”scenario” tradicional de Commedia dell’Arte representa con una alegoría el conflicto
entre el amor al poder contra el poder del amor. Y por lo tanto se trata de una sátira sobre los
grandes pilares que pueden mover el mundo, los seres humanos: el amor y la economía.



Cerquem en aquest espectacle poder seguir la dinàmica creativa que proposa un canovacci: una companyia segueix una estructura argumental, un esquema, i a través del treball en la sala d'assaig, tota la companyia acaba fixant una textualitat, un tipus de discurs i per tant una peça dramàtica. L'autoria, a través de la dramatúrgia inicial proposada, és coral. Per tant tota la companyia és co-autora de la peça.
Buscamos en este espectáculo poder seguir la dinámica creativa que propone un
canovacci: una compañía sigue una estructura argumental, un esquema, y a través del
trabajo en la sala de ensayo, toda la compañía acaba fijando una textualidad, un tipo de discurso y por lo tanto una pieza dramática. La autoría, a través de la dramaturgia inicial propuesta, es coral. Por lo tanto toda la compañía es co-autora de la pieza.



Un tipus de treball que no solament en el fons sinó també en la forma cerca la pluralitat i la diversitat de punts de vista. La idea motor de “Gènesi”.
Un tipo de trabajo que no solamente en el fondo sino también en la forma busca la pluralidad
y la diversidad de puntos de vista. La idea motor de “Génesis”.



Parlem d'Europa... de la idea d'Europa. D'una idea que està canviant, que no és ara per ara homogènia.
Hablamos de Europa... de la idea de Europa. De una idea que está cambiando, que no es, hoy por hoy, homogénea.


Moviments migratoris i els seus conflictes o controvèrsies. Aliances mundials. Globalització econòmica. Fenòmens que remouen el món a través de la xarxa. Les identitats, les pàtries, els estats, les fronteres... Tot és un magma canviant que volem abordar
Movimientos migratorios y sus conflictos o controversias. Alianzas mundiales. Globalización
económica. Fenómenos que remueven el mundo a través de la red. Las identidades, las
patrias, los estados, las fronteras...
Todo es un magma cambiante que queremos abordar.


L'alegoria en aquest cas és una companyia de còmics que itinera, viatja, a través d'un territori que és Europa. I aquesta companyia representa una peça de Commedia dell'Arte.
Movimientos migratorios y sus conflictos o controversias. Alianzas mundiales. Globalización
económica. Fenómenos que remueven el mundo a través de la red. Las identidades, las
patrias, los estados, las fronteras...
Todo es un magma cambiante que queremos abordar.


La Commedia, apart de la seva interpretació precisa i dinàmica, utilitza la màscara teatral, lluny de ser un tipus de teatre “naturalista”.

Busquem explorar les diferències i les similituds entre els ésser humans i la seva convivència en societat. Amb el propòsit de creuar fronteres tant físiques com culturals, es contemplarà com atansar les arrels de la cultura popular a través d’una investigació d’orígen ritual de la màscara i del seu ús en el teatre.

Buscamos explorar las diferencias y las similitudes entre los seres humanos y su convivencia en sociedad. Con el propósito de cruzar fronteras tanto físicas como culturales, se contemplará cómo acercar las raíces de la cultura popular a través de una investigación de origen ritual de la máscara y de su uso en el teatro.
La companyia de còmics viatja amb el seu espectacle. I són una mena d'argonautes perduts en una geografia enganyosa o canviant. Referents cinematogràfics com “La mirada d'Ulisses” o “El viatge dels comediants” de T. Angelopoulos; o la referència espanyola de “El viaje a ninguna parte” han estat referents inicials per construir aquest trama argumental de la companyia de còmics.

La compañía de cómicos viaja con su espectáculo. Y son una especie de argonautas perdidos en una geografía engañosa o cambiante. Referentes cinematográficos como “La mirada de Ulises” o “El viaje de los comediantes” de T. Angelopoulos; o la referencia española de “El
viaje a ninguna parte” han sido referentes iniciales para construir esta trama argumental de la
compañía de cómicos.
I en el seu espectacle (per tant en el teatre dins el teatre) la companyia representa una peça que titula “Europa” i que parla, a través dels arquetips renaixentistes de la Commedia, de conflictes universals.

Y en su espectáculo (por lo tanto en el teatro dentro del teatro) la compañía representa una
pieza que titula “Europa” y que habla, a través de los arquetipos renacentistas de la Commedia, de conflictos universales.
Una obra apassionada que parlarà de les grans passions: de l’amor, pèrdua i avarícia, de venjança i compassió. Tot explorant al mateix temps com es pot entendre al bufó com un mirall de tota la nostra sabiesa, la qual ignorem a favor del nostre orgull. “Allò que és, no és. Allò que no és, és”

Una obra apasionada que hablará de las grandes pasiones: del amor, la pérdida y la avaricia,
de venganza y compasión. Explorando al mismo tiempo cómo se puede entender al bufón como un espejo de toda nuestra sabiduría, la cual ignoramos a favor de nuestro orgullo. “Aquello que es, no es. Aquello que no es, es”


No hay comentarios:

Publicar un comentario